Professionele begeleiding

Het DCG proteïnedieet kan enkel gevolgd worden onder begeleiding van artsen of diëtisten. Professionals zijn immers beter geplaatst om op gecontroleerde wijze uw dagelijkse voeding gedurende een relatief korte periode volledig te wijzigen om nadien geleidelijk over te schakelen naar een evenwichtige voeding.

Vaak blijkt afvallen niet zo een groot probleem, maar nadien het gewicht stabiel houden, zeker na een proteïnedieet is voor velen, die zo een dieet aanvangen op eigen houtje, zeer moeilijk. Ik als diëtiste kan jou coachen om de resultaten van jouw inspanningen te behouden.

Samen streven wij naar succes op lange termijn.

In drie stappen naar een evenwichtige voeding

Stap 1:

Deze fase van het proteïnedieet is beperkt in de tijd. Je volgt een strikt dieet bestaande uit een aantal proteïneporties en 1 maaltijd samengesteld uit groenten en vlees, gevogelte of vis. Zetmeelproducten, fruit en koolhydraat rijke groenten zijn verboden. Het doel van deze fase is jouw lichaam koolhydraten als energiebron ontzeggen, waardoor de vetreserves meer aangesproken worden als energieleverancier voor het lichaam. Bij deze vetafbraak worden ketonen gevormd. Ketonen vormen vanaf nu jouw hoofdenergiebron en daarnaast gaan zij ook jouw hongergevoel onderdrukken. 

 

Stap 2:

Het doel is nog steeds gewicht verliezen, maar minder snel. Vanaf nu start je met het stukje educatie. Met andere woorden, vanaf nu leer je geleidelijk over te schakelen naar een evenwichtige voeding, waarbij het aantal proteïneporties stelselmatig wordt afgebouwd. Deze afbouw en inschakeling van gewone voeding, gebeurt niet volgens een vast stramien, jij hebt hier zelf inspraak in. 

 

Stap 3:

Jouw doel is bereikt! Nu ligt de focus op het behouden van jouw resultaat. De proteïneporties worden volledig vervangen door een evenwichtige voeding. Ik ben hierbij jouw coach om je te motiveren, te volharden en te helpen in moeilijke situaties. Ook zal je leren dat er niet zoiets als ,verboden' voedsel bestaat. Alles kan en alles mag, de vraag is enkel hoe vaak en hoeveel?

Contra-indicaties

- Elektrolytenstoornissen

- Diabetes type 1

- Jicht, hoog urinezuur

- Borstvoeding

- Hypokalemie

- Nierstenen

- Nier-, lever- en hartinsufficiëntie

- Aangeboren metabole afwijkingen

- Ernstige evaluatieve pathologie

- Psychotische persoonlijkheden

- Porfyrie

- Hartritmestoornissen

- Intolerantie/allergie voor bepaalde bestanddelen